Thursday 10 April 2014

Let's do it Greece 2014!

Η ΜΚΟ Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Παγκόσμια εθελοντική δράση Let's do it! στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος για παιδιά "Στο βάθος...ΚΗΠΟΣ!".

Την Κυριακή 6 Απριλίου το Δίκτυο εθελοντών του πάρκου Τρίτση και η ΜΚΟ ΕΔΡΑ οργάνωσαν δράση καθαρισμού στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης". Στη δράση συμμετείχαν πολλοί φορείς και οργανώσεις (Φίλοι του Πάρκου Τρίτση, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ΚΕΑΝ, Πρόσκοποι του Πάρκου Τρίτση, ΚΕΘΕΑ εν Δράση, Εθελοντική ομάδα "ΔΡΑΣΗ", Δρομείς του Πάρκου Τρίτση, Σύλλογος Ποντίων Καματερού, Ομάδα «Άμιλλα volley» Αγίων Αναργύρων, Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών “Rallias schools”), κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο!


Οι εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση καθάρισαν το πάρκο και τις λίμνες του πάρκου από τα σκουπίδια. 

Οι δήμοι Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού υποστήριξαν το "Let's do it Greece 2014" στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης με δωρεά διάθεση σακούλες απορριμάτων.
H ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. με το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι υποστήριξε με την δωρεά διάθεση προϊόντων της.

Το ''Let's do it World'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 111 χωρών και 9.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
Φέτος για τρίτη φορά, φιλοξενούμε τη συγκεκριμένη καμπάνια που "υιοθετήθηκε" από την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής “Ώρα για Δράση” και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Σκοπός μας μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.
Το  Let's do it Greece υποστηρίζεται  από το Υπουργείο Παιδείας και παροτρύνει όλο και περισσότερες σχολικές ομάδες να συμμετάσχουν σε αυτό.





Περισσότερες φωτογραφίες από τη δράση εδώ!

Στέλλα Ιωάννου

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...