Thursday 14 May 2015

Human libraries 2015!



H Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ συμμετείχε στην εκδήλωση Human Libraries/ Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων 2015.

Πόσο πιο ωραίο είναι να εκπαιδεύεσαι σ' αυτά που σε εξιτάρουν εκτός αμφιθεάτρων και καλουπιών. Και μάλιστα μαζί με νέους από όλη την Ευρώπη και με ουσιαστικά μηδενικό κόστος!

Πώς; Μέσα απο τα προγράμματα κινητικότητας του ERASMUS+ τα οποία είναι εύκολα διαθέσιμα σε όλους (νέους ή μεγαλύτερους).

Αυτά και άλλα πολλά διηγήθηκαν τα "ζωντανά βιβλία" σε δυο ειδικές "εκδόσεις" - δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων 2015 στην Αθήνα (6/5) και στη Θεσσαλονίκη (8/5).



To "βιβλίο" μας..!

Η Στέλλα στη χώρα της Ευρώπης

Τον Οκτώβριο του 2012 έφυγα για το Σλίβεν της Βουλγαρίας. Ο καιρός ήταν σχεδόν καλοκαιρινός και η Βουλγαρία πολύ πιο όμορφη από ότι τη θυμόμουνα. Μετά από λίγο γύρισα στην Ελλάδα. Ο καιρός ήταν σχεδόν χειμωνιάτικος και η Αθήνα στα μάτια μου πιο όμορφη από πριν.

Μετά τη Βουλγαρία ακολούθησαν η Τσεχία, η Αρμενία, η Γερμανία και πολλά προγράμματα στην Ελλάδα. Τώρα ετοιμάζομαι για την Γαλλία. Ταξίδεψα και ταξιδεύω. Γνώρισα και γνωρίζω ανθρώπους με κουλτούρες διαφορετικές από τη δικιά μου. Απέκτησα φίλους σε διαφορετικές γωνιές της Ευρώπης, από την Ολλανδία μέχρι την Αρμενία. Συμμετέχοντας σε προγράμματα Youth in Action και Erasmus+ ανακάλυψα ένα άλλο τρόπο μάθησης που μου πηγαίνει πολύ περισσότερο. Ανακάλυψα μια Ευρώπη χωρίς σύνορα. Και όταν τα σύνορα του κόσμου αλλάζουν για σένα, μετά δεν μπορείς να είσαι ο ίδιος.

Στέλλα Ιωάννου

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...