Monday 18 April 2016

Η Σοφία και η Ελένη γράφουν για την εμπειρία τους από το σεμινάριο What’s My Employability?



Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», με εκπροσώπους τη Σοφία και την Ελένη, συμμετείχε στο διακρατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’Whats my employability", το οποίο διοργανώθηκε  από τον οργανισμό “One Terrene International(http://www.otinternational.org) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus Plus 2014-2020 .

Το πρόγραμμα είχε σαν στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων των εκπροσώπων οργανισμών διαφόρων χωρών σχετικά με την ανεργία, τη ζήτηση και την προσφορά εργασίας, το εργατικό δυναμικό των χωρών, αλλά και τα επαγγέλματα που είναι σε ζήτηση και σε κορεσμό αυτή τη στιγμή. 


  
Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο το διάστημα 4/4/2016 – 12/4/2016.  Η Σοφία, κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου των Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας, και η Ελένη, νοσηλεύτρια της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης - «Νεφέλη», περιγράφουν την εμπειρία τους.



Στο σεμινάριο συμμετείχαν συνολικά 20 άτομα από διάφορες χώρες,  εκτός από την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη διάρκεια του 8ήμερου προγράμματος, οι συμμετέχοντας είχαν τη δυνατότητα μέσω πλήθους βιωματικών ασκήσεων, workshops, ομαδικών εργασιών και δραστηριοτήτων, να εξελίξουν τις ικανότητες τους στη συνεργασία και ειδικότερα στη διαπολιτισμική αλληλεπίδραση και επικοινωνία και να ενημερωθούν καθώς και να ενημερώσουν για θέματα εργασίας, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.




Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχοντες αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες και πληροφορίες όσον αφορά στη σύνταξη βιογραφικού, την αναζήτηση και εύρεση εργασίας, τρόπους εξέλιξης των εργασιακών τους προσόντων και επαγγελματικής δικτύωσης, όπως μέσω των συστημάτων του EURES και του ERASMUS. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα φυλετικού αποκλεισμού από την εργασία, τη σχέση μεταξύ ζήτησης και προσφοράς εργασίας σε διάφορες χώρες, το αντίκρισμα που έχουν τα πτυχία, τις παγκόσμιες τάσεις στην αγορά εργασίας, τη συμβολή της εμπειρίας και της γνώσης και πολλά άλλα.




          Τέλος, κάθε βράδυ οργανώνονταν πολιτισμικές βραδιές όπου οι συμμετέχοντες παρουσίαζαν διάφορες πληροφορίες για την κουλτούρα, τα ήθη, τα έθιμα αλλά και τα τοπικά εδέσματα και την παραδοσιακή μουσική των χώρων τους.  Όπως οι ίδιοι οι συμμετέχοντες δηλώνουν, ήταν μια πολύτιμη και αξέχαστη εμπειρία που τους χάρισε γνώση, ικανότητες, αναμνήσεις και εικόνες για μια ζωή.




           Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης και το πιστοποιητικό «youth pass». Βίντεο και περαιτέρω πληροφορίες από τις ομάδες δραστηριοτήτων βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του οργανισμού:https://otinternational.org



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...