Friday 13 September 2013

Seminar in Spain: EVS gave me a JOB!

Η Χαρούλα τον Ιούνιο που μας πέρασε συμμετείχε στο σεμινάριο "EVS gave me a JOB!" στην Ισπανία και μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της!


Το σεμινάριο διήρκεσε 5 μέρες και έλαβε χώρα στη Cercedillia της Ισπανίας. Οι συμμετέχοντες, αφού γνωρίστηκαν μεταξύ τους μέσα από μια σειρά βιωματικών παιχνιδιών, μοιράστηκαν σε ομάδες την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα EVS. Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι μαθησιακές εμπειρίες και ικανότητες που απέκτησαν καθώς και η συνεισφορά των εμπειριών αυτών στην εξεύρεση εργασίας έπειτα. Χρησιμοποιήθηκαν ασκήσεις που διευκόλυναν τους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν στην αποτίμηση της εμπειρίας τους, τα εμπόδια που συνάντησαν και τις πηγές βοήθειας που βρήκαν. Μέσα από ερωτηματολόγια και παιχνίδια ρόλων τα μέλη απέκτησαν επίγνωση για το μαθησιακό στυλ που χρησιμοποιούν, καθώς επίσης έδωσαν ανατροφοδότηση στην ομάδα εργασίας για τον εμπλουτισμό αντίστοιχων εργαλείων που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στους μέλλοντες εθελοντές. Η ομάδα εργασίας παρουσίασε τελικά ένα εργαλείο, το οποίο αναπροσαρμόστηκε σύμφωνα με την ανατροφοδότηση των συμμετεχόντων. Για τη διαδικασία αυτή, τα μέλη συμμετείχαν σε εστιασμένες ομάδες συζήτησης. 

Στο τελευταίο μέρος του σεμιναρίου τα μέλη δημιούργησαν βίντεο με σκοπό τη δημιουργική αναπαράσταση των μαθησιακών δεξιοτήτων που προάγει το EVS. Τα βίντεο αυτά είναι διαθέσιμα για τους νέους εθελοντές, εδώ. Πριν το τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες συνέταξαν το δικό τους “έγγραφο οπτικοποίησης”, το οποίο περιελάμβανε συνοπτικά το project τους στη χώρα υποδοχής, τις δεξιότητες, και την εργασία που βρήκαν έπειτα, χάρη στη συμμετοχή τους στο EVS. Η δουλειά αυτή παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στη Μαδρίτη, στην οποία συμμετείχε η Εθνική Υπηρεσία της Ισπανίας και άλλοι φορείς. 

Τέλος, οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν και απέκτησαν ένα νέο Youthpass, το οποίο αποτυπώνει τη μαθησιακή εμπειρία του σεμιναρίου. Επιπλέον, τα μέλη συζήτησαν πιθανούς τρόπους δικτύωσης και συμμετοχής σε παρόμοια προγράμματα.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...